Anthelmintikum szoptatáshoz

Navigációs menü

Gyermekek elől gondosan el kell zárni! Legfeljebb 25°C-on, száraz, fénytő védett helyen tartandó. Véletlen lenyelés esetén haladéktalanul orvoshoz kell fordulni, bemutatva a készítmény használati utasítását vagy címkéjét.

Prazikvantel vagy pirantel-embonát iránti ismert túlérzékenység esetén kerülni kell az állatgyógyászati szerrel való érintkezést. Az állatokat a tabletta beadása után 24 óráig javasolt zárt helyen tartani, és az ürített bélsarat, férgeket, féregízeket, petéket megsemmisíteni.

  • Az újszülött és fiatal csecsemő számára a legoptimálisabb táplálék az anyatej az utazás során.
  • Mint a férgeket egy felnőtt felé vezetni
  • Barnás, ovális, osztható rágótabletta.
  • CESTAL CAT FLAVOUR FÉREGHAJTÓ TABLETTA MACSKÁKNAK 10X
  • Immunválasz a parazitáknak ppt

Javasolt anthelmintikum szoptatáshoz állat környezetét gyakran takarítani és fertőtleníteni, majd alaposan kezet mosni. A kezelést követő napokban a gyerekeket távol kell tartani a macskáktól.

Vemhesség,- laktáció vagy tojásrakás idején történő alkalmazás Vemhes állatok kezelésére is használható.

Trichuriasis

Gyógyszerkölcsönhatások és egyéb anthelmintikum szoptatáshoz A pirantel bázis és a piperazin vegyületek közötti antagonista hatás miatt a készítmény nem alkalmazható piperazinnal egyidejűleg.

Hasonlóképpen nem használható együtt szerves foszforsavészterekkel és dietilkarbamazinnal. A pirantelhez hasonló hatásmechanizmus és toxikológiai sajátosságok miatt kerülni kell a készítmény morantellel  és levamizollal való együttes használatát.

Túladagolás tünetek, sürgősségi anthelmintikum szoptatáshoz, antidotum okha szükséges A készítmény túladagolása gyakorlati körülmények között igen ritkán fordulhat elő, a preparátum széles terápiás sávja miatt. Amennyiben az extrém túladagolás miatt feltételezett toxikus hatásra utaló tünetek jelentkeznek, szükség  esetén tüneti kezelést kell végezni A fel nem használt állatgyógyászati készítményt, valamint a keletkező hulladékokat a helyi követelményeknek megfelelően kell megsemmisíteni.

A Cestal Cat Flavour tabletta A.

További a témáról