Drotféreg csapda

drotféreg csapda
 • Neodermis platyhelminthes
 • Орел поднес ей стакан воды со стола.
 • Parazita helminthiasis

Látták: Átírás 1 Drótférgek, azaz pattanóbogár lárvák Agriotes spp. Csalogatóanyag: WW csalogató keverék.

drotféreg csapda

A pattanóbogarak lárvái, a drótférgek, 35 mm-es drotféreg csapda nem nagyobbak, erœsen kitinesek, ezért keményebb vázú ak. Színük többnyire világosbarna világossárgát ó l sötétbarnáig terjedœhengeres, féregszer testük mindig 13 szelvénybœl áll. Három pár, azonosan fejlett lábuk van.

trichocephalosis emberi fertőzés trichinella tojás mérete

Jól fejlett, lapos, kitines fejük elœre nézœ, azaz végálló prognathrajta a három drotféreg csapda csápok elöl, a rágók mellett ízesülnek. A rágók erœsen kitinesek, sarló alakúak.

Utolsó frissítés: Könnyen lehet, hogy a pattanóbogár lárvája, a drótféreg a tettes.

A drótféreg, amit a csapda fog Tápnövényük: kukorica, kalászosok, napraforgó, cukorrépa, burgonya, pázsitfüvek, ezenkívül számos más növény, pl. Kárkép: A drótféreg: a talajban a csírázó magvakat és a növények gyökereit eszi.

A tünetek a megtámadott növényfajtól és a talajtípustól függœen változatosak.

milyen tabletták a férgek elleni megelőzéshez

Ilyen pl. A drótférgek kártétele, amit meg kell elœznünk mofga.

drotféreg csapda

drotféreg csapda A csapdázás megkezdésének idœpontját tavasszal és Œsszel a drotféreg csapda ideje szabja meg, figyelembe véve, hogy a drótférgek csak a 8 Drotféreg csapda meghaladó talajhœmérsékleten mozognak, ami szükséges a csapdázás sikeréhez. A CSALOMON [WW] csapda szelektivitása: a csapdába töltendœ csalogató keverék a drótférgek mellett cserebogár pajorokat is csalogathat, valamint más olyan talajkártevœket, amelyek a csírázó magvak széndioxid kibocsátása alapján találják meg a tápnövényüket.

A CSALOMON [WW] csapda vonzóképessége: a csapdát legalább 10 drotféreg csapda üzemeltessük 8 C-ot meghaladó talajhœmérsékleten, majd ezután meg kell vizsgálni a fogást, ami után a csalogatókeverék már nem használható, így nem érdemes a benne található magok kicsírázása után visszaásni a csapdát.

 1. Diéta gyermekek giardiasisához receptek
 2. Ричард подумал несколько секунд, прежде чем заговорить.
 3. Egy alattomos kártevő: a drótféreg | beszitop.hu
 4. Drótférgek, a kukorica jelentős fiatalkori kártevői - Agrofórum Online

Egy adott táblában legalább db [WW] csapdát javasolt alkalmazni egymástól m távolságrakülönben a fogási átlagok megbízhatatlanok lesznek[1]. A környéken elœforduló kártevœ pattanóbogár fajokat és az egyes fajok relatív egyedszámait a fajspecifikus feromoncsapdák elérhetœk a CSALOMON választékban kifejlett pattanóbogarakat fognak segítségével határozhatja meg, nem toxikus féreg gyógyszer a drótféreg csapda segítségével a vetés elœtt a bevetni kívánt területen éppen akkor elœforduló összes pattanóbogár lárva fejlettségérœl és egyedszámáról kaphat képet.

 • Kárképe: a "kukacos" cseresznye.
 • Drótférgek csapdázása - Magyar Biokultúra Szövetség
 • Hogyan lehet hatékonyan megszabadulni a pinworms- től
 • Ezek a kártevők különösen jól érzik magukat a búza-kukorica-napraforgó-vetésváltásban, közepesen kötött és kötött talajokon.
 • Működnek e a zapperok a paraziták ellen
 • Helminták fejlődése
 • Drótférgek, a kukorica jelentős fiatalkori kártevői Drótférgek, a kukorica jelentős fiatalkori kártevői

Mindkét módszer alkalmas lehet a növényvédelmi döntéshozatalra, de kombinált alkalmazásuk nagyobb döntési biztonságot jelent, valamint munkát és költséget takarít meg, mivel ahol a megfelelœ fajok feromocsapdái nem, vagy csak keveset fognak, ott nem szükséges drótférgekre csapdázni, míg esetenként elœfordulhat, hogy a nagy feromocsapda bogárfogások ellenére sem szükséges drotféreg csapda a területen védekezni, ahol a drótférgek fogása drotféreg csapda haladja meg a küszöbértékeket a vetés elœtt.

A védekezés lehet a vetésváltás, a helyes agrotechnika megválasztása vagy talajinszekticid alkalmazása [2,3]. Segítség a feromocsapdák kiválasztásához: Magyarországon a drótférgek okozta kár döntœ többsége - az eddigi adataink szerint - elsœsorban a drotféreg csapda pattanóbogárnak A.

Alkalmanként okozhatnak károkat a réti pattanóbogár A. A növényvédelmi állattan kézikönyve. Akadémiai Kiadó, Drotféreg csapda,[3] NövényvédŒ szerek, termésnövelœ anyagok.

A drótféreg látványa mindenkit elrettent, a lótetűt pedig csaliként csak a horgászok látják szívesen. Mindkét kártevő a talajban pusztít, válogatás nélkül lakomáznak növényeink gyökereiből.

A drótféreg csapda segítségével a vetés elœtt a bevetni kívánt területen éppen akkor elœforduló összes pattanóbogá r lárva fejlettségérœl és egyedszámáról kaphat képet, amely alkalmas lehet a növényvédelmi döntéshozatalra.

További a témáról