Fereg informatika

 • Egyéb káros program, és tevékenység hoax, spam, adathalászat 1.
 • Számítógépes féreg – Wikipédia

Ártalmatlan vírusok Bootvírusok A boot vírusok az elsőként megjelenő vírusok közé tartoznak. Fereg informatika akkor terjednek, ha fertőzött lemezzel indítjuk el a rendszert.

Ebben az esetben a vírus a merevlemez boot szektorába ágyazódik be, így még az operációs rendszer betöltése előtt aktiválódik. Ennek hatására a fertőzött merevlemez az összes meghajtóba helyezett lemezt megfertőzi. A boot vírusok napjainkban a kevésbé elterjedt vírusfajták közé tartoznak.

Számítógépes kártevők

Alkalmazásvírusok Az fereg informatika vagy más néven programvírusok a futtatható kódot tartalmazó. EXE kiterjesztésű állományokat fertőzik meg. A megfertőzött állományokba beírják a saját kódjukat.

készítmények helminták és kerekférgek kezelésére galandféreg gyerekben

Két fajtáját különböztetjük meg: hozzáfűződő append és felülíró replace vírusokat. A hozzáfűződő fereg informatika az alkalmazások végéhez fűződnek, elhelyeznek azonban a program elején egy kódot, hogy az alkalmazás fereg informatika előbb ők töltődjenek be, a program csak később.

Vírusok, férgek, trójai programok és társaik

Fereg informatika felülíró vírusok az alkalmazások elejét írják felül saját kódjukkal, így a fertőzött állomány adatot veszít, és az eredeti állapot nem állítható helyre. Amennyiben egy programvírussal fertőzött fájlt elindítunk, a vírus betöltődik a memóriába és megfertőzi az összes többi elindított programot.

platyhelminth bél ábrázolja az emberi keresztezett féreg fejlődési ciklusát

Makrovírusok Elsősorban olyan dokumentumszerkesztő programokat támadnak meg a makrovírusok, melyek elég fejlettek, hogy bizonyos lépéssorozatokat képesek legyenek makrókkal automatizálni. Általában Word és Excel által készített dokumentumokat.

csiga féreg paraziták férgek tinktúrája a paraziták számára

XLS fertőznek meg. Terjedésükhöz elegendő egy fertőzött állomány fereg informatika, és a vírus már be is töltődik a memóriába, mely a későbbiekben megnyitott dokumentumokat megfertőzi.

Számítógépes vírusok fajtái, csoportosítása

A fertőzést általában már csak akkor vesszük észre, amikor már késő. A makrovírusok csoportjába tartoznak a levelező vírusok is, melyek elsősorban e-mail útján terjednek.

fereg informatika

A csatolt fertőzött fájlok megnyitásakor aktivizálják magukat és általában a levelezési listában szereplő partnereknek írnak levelet, fereg informatika saját maguk másolatát is hozzáfűzik.

Ha a levelezési címlistában nagyon sok partner van, akkor olyan mennyiségű levéláradat indulhat, amely megbénítja egy nagyvállalat levelezőrendszerét is.

tud férgek adni hőmérsékletet egy gyermek helminthiasis epizootológia

Férgek Terjedésük szempontjából a féreg vírusok eltérő viselkedésűek, mivel nem hagyományos értelemben fejtik ki károkozó hatásukat, hiszen nem tesznek kárt állományainkban.

Elsősorban interneten, hálózaton terjednek.

 • Számítógépes kártevők
 • Széles antitest szalag
 • Férgek összetétele
 • A számítógépvírus egy olyan kisméretű szoftverprogram, ami számítógépről számítógépre terjed, és zavarja a számítógépek működését.
 • Informatika 8. évfolyam | Sulinet Tudásbázis
 • * Féreg (Informatika) - Meghatározás,jelentés - Online Lexikon
 • Giardia virus bij katten
 • Emiatt nem tudjuk közvetlenül ellenőrizni, hogy a szócikkben szereplő állítások helytállóak-e.

Megbújnak a számítógépen, és információt gyűjtenek róla, majd az összegyűjtött információkat tárolják. Ha ismét csatlakozunk az internetre, hálózatra, akkor ezeket a tárolt információkat a megadott címre fereg informatika.

Spyware A spyware vagy más néven kémprogramok célja, hogy adatokat gyűjtsenek személyekről vagy szervezetekről azok tudta nélkül a számítógép-hálózatokon.

Féreglukak János gazda hétvégénként fizikai kísérleteket is végez, és sajnos az egyik próbálkozása balul sikerült: N féregluk keletkezett a legelőjén. Leginkább e-mail en keresztül terjed, de nem ritkák a hálózat i megosztásokon és fájlcserélő alkalmazásokon szaporodó változatok sem.

Az információszerzés célja lehet például reklámanyagok eljuttatása a kikémlelt címekre, de akár ellophatják jelszavainkat, számlaszámainkat vagy más személyes adatainkat rosszindulatú akciók céljából is. Egyebek Trójai programokHasznos alkalmazásnak álcázzák magukat, miközben kártékony hatásúak.

trichinózis egyén tünetei és kezelése

Hatásukat csak elindításuk után fejtik ki. A trójai programok annyiban hasonlítanak a vírusokra, hogy szükségük van valamilyen hordozó programra. A szaporító rész azonban hiányzik fereg informatika, így a terjedésüket csak a hordozó programnak köszönhetik.

Fogalom: Olyan szoftver vagy szoftverrész, mely nem kívánt hatásokat végez a számítógépen, és önmagát sokszorosítja.

LopakodókAz antivírus programot és az operációs rendszert megkerülve a gép memóriájában maradva, a fájl méreteit, az operációs rendszer jellemzőit és a könyvtár struktúráját megváltoztatják. RetrókA víruskereső alkalmazásokat nemcsak kijátszani, hanem hatástalanítani is igyekeznek.

 1. Сразу стало ясно, что на стадионе царит жесткая сегрегация.
 2. Milyen embereken vannak férgek
 3. Дожидаясь своей очереди, Элли вновь продумывала подробности побега, которые вчера обсуждала с Патриком, Максом и Эпониной.

PoliformokBármely vírus lehet poliform. Hogy nehezebben lehessen elcsípni azokat, minden fertőzéskor megváltoznak.

További a témáról