Fereg kutatas, Féreg és egyéb kártevő referencialista

Laposférgek – Wikipédia

fereg kutatas

Ha azt hitte, már nem veszélyesek a vírusok, ne higgye Borzasztó furcsa féregre bukkantak a Kaliforniai Műszaki Intézet kutatói: az Auanema sp. A furcsa állatra a Mono-tóban találtak rá, ami háromszor olyan sós, mint az óceán, és olyan lúgos, hogy es a pH-ja.

pinworms kontaktusok megelőzése

Eddig szakértők fereg kutatas tudták, hogy a baktériumokon fereg kutatas algákon kívül csak két állatfaj, egy garnélaféle és egy légyféle él meg benne — most viszont rábukkantak nyolc, köztük egy nagyon érdekes féregfélére, olvasható a Science Daily oldalán. A fonálférgek fereg kutatas tartozó Auanema sp. A másik meglepetés akkor érte a kutatókat, amikor rájöttek, hogy a fereg kutatas képes életben maradni kevésbé extrém, laboratóriumi körülmények között is, amit nagyon kevés szélsőséges területen őshonos féreg tud felmutatni.

fereg kutatas giardien symptome mensch behandlung

Fotó: Caltech A kutatók azt is megfigyelték, hogy a féregnek nem kettő, hanem három különböző neme van, és a saját fereg kutatas hordja az utódjait, hasonlóan, bármilyen furcsán is hangzik, a kenguruhoz.

A kutatás egyik legfontosabb eredménye az, hogy a szakértők rájöttek: fereg kutatas lehet, hogy az extrém körülmények között élő, úgynevezett extremofil élőlények nem kifejezetten ezeken a területeken érzik jól magukat, hanem olyan rugalmassággal rendelkeznek, ami segíti a túlélésüket mindenféle környezetben.

az emberek paraziták, hogyan lehet megszabadulni tőlük

Főkép: iStock illusztráció.

További a témáról