Fereghajto hasznalata, Drontal Plus ízesített féreghajtó tabletta 6db

Pratel féreghajtó tabletta 1db

Linkajánló Féregtelenítés Mikor először felkeresi az állatorvost kölyökkutyájával, azonnal felvetődik a féregtelenítés kérdése.

fereghajto hasznalata

Tudnunk kell, hogy kiskutyánkban a férgesség akár olyan súlyos méreteket is ölthet, mely veszélyezteti az állat egészségét. Ugyanis a fereghajto hasznalata állat még méhen belül féreglárvákkal fertőződhet, főleg abban az esetben, ha a vemhes szukát nem féregtelenítették a vemhesség második felében.

Ferdocat féreghajtó gél, paszta 6g

Ez utóbbi esetben az is lehetséges, hogy az említett lárvák az anya tejmirigyébe is eljussanak, melyekkel a kölyök szopáskor fertőződhet. A jó tenyésztő ezért fereghajto hasznalata kicsik féregtelenítését már hetes korukban megkezdi és napos időszakonként többször elvégzi.

fereghajto hasznalata

Az ily módon féregtelenített kutyánkat is célszerű a biztonság kedvéért fereghajto hasznalata megvásárlást követően féregteleníteni, majd azt nap múlva megismételni. Amennyiben a megismételt féregtelenítés alkalmával is férgek ürülnek, naponként addig kell féregtelenítenünk, amíg a féreghajtás utáni széklet nem lesz féregmentes. A féreghajtás történhet tablettával illetve pasztával is.

Féregűző, féreghajtó szerek: mit kell tudni róluk?

A pasztát főleg abban fereghajto hasznalata estben célszerű használni, ha kicsi a kutya testsúlya illetve ha a tabletta beadása nehézségekbe ütközik. A tabletták adagolása általában: megkezdett 10 kilogrammonként egy tabletta; 10 kg alatt: 5kg felett egész tabletta, kg között fél tabletta, 2 kg alatt negyed tabletta.

fereghajto hasznalata

A rendelőben használt paszta tubusa 10 egységgel van ellátva, egy egység beadása 2 kilogrammos testsúlyra elegendő. Lehetőség van fél ill.

A linkre való kattintással Ön el fogja hagyni a Felelős állattartás weboldalát.

Felnőtt korban a féregtelenítés kérdése elsősorban közegészségügyi jellegű. Fereghajto hasznalata kutyákban ugyanis ritkán alakul ki az állat egészségét veszélyeztető mértékű férgesség, a veszély fereghajto hasznalata abban rejlik, hogy ezek a férgek petéikkel az ember számára rejtenek kockázatot. Ezért a felnőtt kori féregtelenítés gyakoriságát az állattal való együttélés szorossága, illetve a környezet jellege terhes nő, kisgyermek határozza meg.

gyogyszer belfergesseg ellen

Lakásban tartott kutyák esetében javasolható a negyed évente végzett féregtelenítés, az udvari kutyák esetében elégséges lehet fél évente féregtelenítenünk. Kisgyermek fereghajto hasznalata.

CSÚSZÁSVESZÉLY - Síkosítót ettem

A féregtelenítés nem nyújt hosszú távú védelmet, csak az aktuálisan a kutyában levő férgeket pusztítja el! Hasznos információk.

További a témáról