Nyakplatyhelminthes féreg

LAPOSFÉRGEK. 5. szövegdoboz. A laposférgek osztályozása:

nyakplatyhelminthes féreg maladies és paraziták olivier

Emberi kézre is rátámad a zsinórféreg Nyakplatyhelminthes féreg Többségük nyakplatyhelminthes féreg ragadozó. A videón látható példány még az emberi kézre is kilövellte a mérgét. A zsinórférgek Nemertea fonalszerű állatok.

nyakplatyhelminthes féreg

A törzs arról nevezetes, hogy közéjük tartozik a Föld egyik vagy talán a leghosszabb élőlénye, az óriás zsinórféreg Lineus longissimus. Érdekes, hogy ez a faj az esetek többségében alig nő milliméternél hosszabbra, mégis ő tartja az állatok eddigi hosszúsági rekordját több nyakplatyhelminthes féreg 55 méterrel.

a féreg tunetei aki paraziták kezelését írja elő

Ezt a hatalmas példányt ben mosta ki a tenger Skócia partjainál, és ott helyben meg is mérték. A zsinórférgek erős mérget termelnek és nem félnek használni.

giardini naxos ristoranti tripadvisor bika szalagféreg tabletta és széles szalaggal

A törzsbe tartozó valamennyi féreg megnyúlt ormánnyal proboscis rendelkezik. Az ormány gyakran hosszabb, mint maga a test, rajta méregmirigyekkel összekötött szúróserték vannak. Ezek a függelékek segítik a zsákmány megragadását.

azonosítani az aszcariasist típusú férgek az emberekben

Vadászatkor az ormány kinyúlik közvetlenül a száj fölött, és sűrű, ragacsos kellemetlen szagú nyálka lövell ki nyakplatyhelminthes nyakplatyhelminthes féreg.

Már ez is elég kellemetlen és hatékony vadászfegyver, de ez az anyag még idegmérget is tartalmaz, amely megbénítja a vergődő áldozatot. Azért az igyekezet megérdemel egy plusz pontot.

nyakplatyhelminthes féreg fereghajto veny nelkul embernek

További a témáról