Orsofereg fejlodese

Orsóférges fertőzés (ascariasis)

Több száz különféle élősködő támadhatja meg az ember szervezetét, de a mi éghajlati viszonyaink és életkörülményeink közepette nem kell állandóan bélférgektől tartanunk.

orsofereg fejlodese

Manapság ritkán okoznak feltűnő panaszokat a bélférgek, rendszerint csak úgy értesülünk létezésükről, hogy felfedezzük őket a gyerek székletében. A cérnagiliszta a végbélnyílás körül rakja le petéit, és ezen a helyen rendkívül erős, kínzó viszketést okoz - ez is jellemző tünet, mely a férgek gyógyszeres kiirtása után néhány nappal megszűnik.

férgekhez és szalagféreghez való készítmények

A fertőzést a közhiedelemmel ellentétben nem kutyák és macskák okozzák : a peték emberről emberre terjednek, rendszerint a kéz közvetítésével. A kisgyerek ugyanis vakarja orsofereg fejlodese popsiját a kínzó viszketés miatt, majd megfogja a játékokat vagy társát, aki kezével a szájába juttatja a parányi petéket.

Orsofereg fejlodese ritka egy bölcsődei, óvodai közösségen belül a többszöri újrafertőződés sem.

A Wikimédia Commons tartalmaz Orsóférgek témájú kategóriát. Az orsóférgek Ascarididae a fonálférgek Nematoda egyik orsofereg fejlodese. A család valamennyi faja élősködő. Elterjedés, életmód[ szerkesztés ] Emlősökben elterjedtek az Ascaris, madarakban az Ascaridia nembe tartozó orsóféreg fajok. Az Ascaris suum a sertésaz Ascarasis lumbricoides az ember orsóférge.

Emberi trágyával kezelt földeken is kerülhetnek életképes peték a zöldségre, gyümölcsre. Ezeket csak gondos, többszöri mosással lehet eltávolítani. Az orsóféreg jóval orsofereg fejlodese, de hasonló módon terjed, mint a cérnagiliszta.

orsofereg fejlodese

Szaktanácsadó: Dr. Korausz Etelka gyermekgyógyász Ezek is érdekelhetnek:.

Így táplálkoznak a növények (Wuxal)

További a témáról