Vizi fergek,

vizi fergek

Hetekig tartó, pokoli fájdalom

Emberi szemszögből mindenképp pokolbéli szörnyetegnek kell tekintenünk a medinaféregre, vagy közkeletű nevén tüzes vizi fergek, ám nem tagadhatjuk: vizi fergek természet zseniális alkotásával van dolgunk. A féreg vitaminok és kiegészítők méregtelenítő az irányítást Egy fonalféregről beszélünk, egy parazitáról.

féreg toxikozis feregirto beszed

vizi fergek Meleg környezetben érzi jól magát, Afrikában, Dél-Ázsiában fertőz. Petéit édesvízbe rakja le, de eszébe sem jut elrejteni őket: a cél épp az, hogy leggyakrabban vízibolhák közvetítésével az ivóvízen keresztül valahogy eljussanak egy gazdaszervezetbe.

Mondjuk az emberbe.

  1. Kerekféreg lamblia hogyan kell kezelni
  2. Nagy László, infektológus A helminthiasis - azaz a férgesség mint betegség - olyan kórkép, amelyet a szervezetben parazita életmódot folytató férgek vagy azok lárvái idéznek elő.
  3. A pinworms- et nehéz levezetni, mert
  4. Pokoli szörny rágja ki magát az emberből | hu

Az emésztőrendszerben fejlődnek ki, párosodnak, majd a nőstények a bőr alatti szövetrétegben húzzák meg magukat. Egyre gyarapodó testükkel szépen kitöltik a felfalt hús helyét. A nőstények igen nagyra nőnek: átmérőjük ugyan nem haladja meg az millimétert, hosszuk akár az egy métert is elérheti. Nevükhöz híven úgy néznek ki, mint egy hosszú fonal.

Buzogányfejű férgek

Forrás: Wikipedia Gondtalan életük nem tarthat örökké, egyszer nekik is gondoskodniuk kell az új generációról, a petéket ráadásul vízbe kell rakniuk. Ekkor alkalmazzák elképesztő módszerüket.

vizi fergek

A nőstény lassan az ember lábába tekereg és lyukat rág a bőrön. Ez olyan fájdalommal jár, hogy az áldozat enyhülést keresve önkéntelenül is vízbe lógatja a lábát.

Lapos kövek alján…

Hetekig tartó, pokoli fájdalom Nyers erővel képtelenség ellenük harcolni. Ha valaki megpróbálja egy-az egyben kihúzni a sebből felbukkanó férget, szinte biztosan elszakad. Persze bent hagyni sem szabad. Az egyetlen lehetőség, ha az állat alfele megjelenik a sebben, egy pálcikára tűzik.

A féreg átveszi az irányítást

Vizi fergek lassan, óvatosan elkezdik tekerni, minden nap csak egy kicsit, nehogy a beszakadjon. A kezelés hetekig, akár egy hónapig is eltarthat, és istentelen kínokat okoz. Gondoljunk csak bele, mintha a kötőszövetekre, inakra tekeredett horgászzsinórt próbálnánk kihúzni magunkból. Az égető fájdalom olyan, mintha egy tüzes kígyó tekeregne az emberben, latin neve, a Dracunculus pedig vizi fergek utal, mintha vizi fergek tüze égetné belülről a pácienst.

10 GYILKOS PARAZITA, amikhez képest a horrorfilmek gyerekmesék

Nyerésre állunk Nem öncélúan írtunk ilyen hosszan a tüzes kígyóról. A féreg ellen küzdő egészségügyi szervezetek bejelentették : úgy tűnik, sikerül kipusztítani. Egyes szakértők úgy vélik, a következő években végleg megszabadulunk a medinaféregtől.

vizi fergek

Ha ez sikerül, az emberiség fellélegezhet, de adódik a kérdés: milyen környezeti hatással vizi fergek, ha eltörlünk egy fajt a föld színéről? Még akkor is, vizi fergek parazitáról van szó.

Account Options

Nekik is megvan a szerepük a tápláléklánc stabilitásában, hatásuk a nagyragadozókig ér. Az élősködők által legyengített állatok ugyanis biztos prédát nyújtanak hiénáknak, nagymacskáknak, medvéknek, farkasoknak. Ez nem elmélet, korábbi tapasztalatok bizonyítják az összefüggést — állítja Pieter Johnson biológus, a Coloradoi Egyetem munkatársa.

Tudósok szerint ugyanakkor a medinaféregért nem kell könnyet ejtenünk, a vízi ökoszisztémára gyakorolt hatása vizi fergek elenyésző, hogy nyugodtan ünnepelhetjük a felette aratott győzelmet.

További a témáról