Zombizáló paraziták

Valós zombik

Japánban például a női Reclinervellus nielseni darazsak ismertek, hogy megragadják a pókokat, tojásokat helyeznek el a pókok és zombizáló paraziták. A pókok a szokásos módon folytatják az életet, amíg a tojás meg nevét férgek kelt, és a darázslárvák megjelennek. A lárva hatásos méreggel fecskendezi be a gazdáját, amely zombizáló paraziták idegrendszerének eltérítésével zombizálja a pókot. A tyrannikus fiatal darázs ezután arra kényszeríti a nyolclábú zombit, hogy a tökéletes fészket felépítse.

Most tudjuk, hogy a zombi hangya hogyan harap

Miután a projekt befejeződött, a lárva megelégszik az önelégült varrónőjével. Most, hogy közelebbről megnézzük ezt a Thrones-méltó kapcsolat játékát, megmutatjuk, hogy a zombi pók megváltoztatja a webes zombizáló paraziták, hogy a lárva gazdája legyen. A japán tudósok egy csoportja szerint ezek a testre szabott alkotások erősebbek és nyilvánvalóbbak - olyan tényezők, amelyek valószínűleg csökkentik a repülő rovarokkal vagy eső levelekkel való ütközések okozta károkat, és végül növelik a lárvák túlélési esélyeit.

A japán Kobe Egyetem viselkedési ökológiai posztdoktori kutatója érdekelte a pásztor-pók dinamikáját, amikor helyi templomokat látogatott, és megfigyelte az orb-szövésű pókokat.

  1. Most tudjuk, hogy a zombi hangya hogyan harap
  2. Férgek 3 éves gyermek kezelésében
  3. Férgek a testben, mint a következtetés
  4. resident evil 4
  5. Undead-End: Fungus, amely szabályozza a zombi-hangyák saját gombás stalkerjét - - Evolúció - Tartalomjegyzék: Egy speciális parazita gomba szabályozhatja a hangyák viselkedését.
  6. Most tudjuk, hogy a zombi hangya hogyan zombizáló paraziták Most tudjuk, hogy a zombi hangya hogyan harap Hogyan kezdjük megérteni a hangya testébe támadó, a szövetekben növekvő gomba elképesztő bonyolultságát, és megparancsoljuk a házigazdának, hogy mászjon fel egy fára, és harapjon egy gallyra, megöli és a feje hátsó részét robbantja fel az esőre spórák lefelé a többi hangyán?

A darázs-eltérített pókok olyan webeket hoznak létre, amelyek az utóbbi kategóriához hasonlítanak, de Takasuka azon tűnődött, vajon ez csak egybeesés volt-e. A darázs méregét a pók pihenő webes tervrajzaiba lehetne belökni, és arra kényszeríteni, hogy kövesse ezeket az utasításokat, de az is lehetséges volt, hogy a pók egyszerűen csak a lárvára építette a webet, és csak a pihenőhöz hasonlított.

Hogy zombizáló paraziták, Takasuka 20 egészséges pókot és 10 parazitáltat gyűjtött össze két városban.

Átveszi a hangyát egy hangya, ami azt jelenti, hogy felkapaszkodik egy ágon, és a mumifikálás előtt a levél alsó oldalára tapad. A helyére zárva, a cordyceps gombaszerű gyümölcsös teste az antennából kihajt, és végül felszabadítja a spórákat.

Zombizáló paraziták és kollégái nagy felbontású videót és fotókat készítettek a pókokról, amikor építették a hálójukat. Szintén összegyűjtötték a befejezett szövedékeket, és húzógépet használtak arra, hogy megmérjék az erőt, ami szükséges a töréshez.

A rákos kaszáló parazita zombizálja a zsákmányát - Tudomány + technológia - 2020

A képelemzés nem mutatott szignifikáns különbséget a parazitált és nem parazitott fészkek architektúrája között, és a pókok mindkét csoportja hasonló viselkedési mintákat követett az építés során. A webes anyagok közelebbi áttekintése azonban néhány kulcsfontosságú különbséget fedezett fel.

Férgek, paraziták, tetvek - Ötös ajánló (2019.09.23.)

Ellentétben a pihenőhálókkal, az ultraibolya fényben fényesen ragyogtak a lárvák, a csapat a mai napon jelentést tesz. A kutatók úgy vélik, hogy az extra világítás megakadályozza a rovarok véletlen ütközését a lárva szentélyével.

Undead-End: Fungus, amely szabályozza a zombi-hangyák saját gombás stalkerjét - - Evolúció - 2020

A szálak, amelyeket a pókok a lárvák szövedékeinek felépítésére használtak, szintén szignifikánsan vastagabbak és keményebbek voltak, és 2,7—szerese volt a töréshatárnak, mint a normál hálóból. Amikor a kutatók szétválogatták a szálakat, nem találtak jelentős strukturális zombizáló paraziták a szálakban. Ez azt jelenti, hogy a lárvák valószínűleg arra kényszerítik a pókokat, hogy erősítsék a normál szálakat a hozzáadott selyemrétegekkel, és ne hessenek vastagabb selyemszálakat.

Segítek ha valamit nem tudsz vegyél fel facebookon Klepács Kristóf Resident evil 4

A kutatók azt gyanítják, hogy a darázslárvák olyan zombizáló paraziták fecskendezik be a gazdájukat, amelyek utánozzák a hormonokat, amelyeket a pókok termelnek, hogy kiváltják a pihenő webépítési viselkedést.

A képlet enyhe csípése arra kényszerítheti a pókot, hogy rögtön átmegy az azonos helyeken, hogy megerősítse a szövedéket és hozzáadja az extra UV káprázást.

A folyamat azonban valóban eltér a normától, amikor zombizáló paraziták pók befejezi a szeretettel megépített fészket. Elengedhetetlen, hogy ez most haszontalan arachnid ambles a zombizáló paraziták a web, és zombizáló paraziták inert, türelmesen várja, hogy a lárva mester fizetni a végső bókot az összes kemény munka: eszik vacsorára.

További a témáról