Autotróf parazita

autotróf parazita

autotróf parazita giardia meaning

Orvosi szemvidító A vajvirágfélék, néha szádorfélék vagy szádorgók Orobanchaceae az ajakosvirágúak Lamiales rendjébe tartozó növénycsalád. Több génusz korábban a polifiletikusnak bizonyult Scrophulariaceae sensu lato tágabb értelemben vett görvélyfűfélék részét alkotta.

belfergek kiirtasa

Jól megalapozott, monofiletikus családot alkot. Kozmopolita családképviselői előfordulnak Eurázsia mérsékelt autotróf parazita részein, Észak-AmerikábanDél-AmerikábanAusztráliaÚj-Zéland és a trópusi Afrika egyes részein. Az egyetlen, teljesen autotróf nemzetségen Lindbergia kívül a család többi tagja teljes parazita vagy félparazita holo- illetve hemiparazita életmódot folytató egyéves vagy évelő lágyszárú növényilletve cserje.

A holo parazita növények pl.

gyermekkori helminthiasis megelőzése

OrobancheLathraeaEpifagus klorofillt nem is tartalmaznak, színük így sárgás, barnás, lila vagy fehér is lehet. A hemiparazita növények a Scrophulariaceae-ből áthelyezve képesek a autotróf parazita vagy autotróf parazita paraziták is lehetnek.

A családon belüli elemzések szerint bár az evolúció során maga a szívógyökér egyszer alakult csak ki, a holoparazitizmusra áttérés egymástól függetlenül, többször is végbement.

mi álma a féregfű?

A nem húsos toktermésben igen apró magvak találhatók, melyeket a szél terjeszt.

További a témáról