Baromfi feregtelenites, Mi lehet ez a betegség a baromfiaimnál?

baromfi feregtelenites

Kárpátinfo hetilap Ugyanis a baromfi ürülékével a szabadba kerülő különböző bélférgek jelentős része itt húzódik meg - magyarázza Petricsko Okszana, a beregardói állatpatika vezetője.

baromfi feregtelenites

A fertőzés tényének megállapításához nem feltétlenül szükséges laboratóriumi vizsgálat, hisz például a hetes baromfi súlya átlagosan meghaladja a másfél kilogrammot még akkor is, ha nem állandóan táppal etették őket. A szóban forgó szárnyas viszont, bár esetleg szépen kifejlődött, csak csont és bőr.

baromfi feregtelenites parazitá tünete

A Levamizol elevezésű széles spektrumú folyékony készítményt például az itatóvízbe keverjük az egymást követő két reggelen keresztül. A gyakorlatban ez a következőképpen történik: egy üvegcse 10 ml Levamizolt 5 l vízben feloldunk, ennek az első reggel a felét adjuk oda állatainknak.

whitewash exe enterobiosis kezelési standard

Az adag fiatal baromfi féregtelenítéséhez elegendő. Az Anvermin, vagy az Albendazol elnevezésű por alakú készítményeket viszont a takarmányhoz keverjük.

baromfi feregtelenites horgasfejű galandféreg tünetei

Méghozzá úgy, hogy a gyógyszerészkollégák a baromfi átlagos súlya alapján kiszámítják, mennyi gilisztaporra van szükség. Egyébként baromfi feregtelenites féregtelenítése nem túl költséges hrivnya. Tudni kell, hogy a tapasztalt baromfitartók rendszeresen féregtelenítik az állományt.

féreggyógyszer 5 év belajar terus biologi filum platyhelminthes

További a témáról