Fereg szaporodas

Hányinger, fogyás, hasmenés - tünetek, amik bélférgességre utalhatnak - EgészségKalauz

fereg szaporodas

A gyűrűsférgek törzsének két legismertebb egyede a földigiliszta és az orvosi pióca. Földigiliszta Orvosi pióca A gyűrűsférgek bélcsatornája kétnyílású, tehát van fereg szaporodas szájnyílásuk és egy végbélnyílásuk. Testük pedig ismétlődő szakaszokból áll, amiket szelvényeknek nevezünk.

fereg szaporodas

Most a földigiliszta és a pióca jellemzőivel fogunk megismerkedni! Kültakarójuk: A gyűrűsférgek bőre egyrétegű, és az izomrétegekkel együtt bőrizomtömlőt alkot.

Fejfájást okoz a féregnek a szaporodás

Mozgásuk: A bőrizomtömlőben található egy körkörös és egy hosszanti izomréteg is. Ha a körkörös izomréteg húzódik össze, akkor az állat keskenyebb és hosszabb lesz, ha pedig a hosszanti izomréteg húzódik össze, akkor az állat rövidebb és vastagabb lesz.

A gyűrűsférgek mozgását féregmozgásnak nevezzük. A piócák vérszívó élősködők Táplálkozásuk: A földigiliszták korhadékokkal és a földben levő szerves anyagokkal táplálkoznak.

fereg szaporodas

Nagyon hasznos állatok, ugyanis lazítják és keverik a talajt. Velük ellentétben a piócák vérszívó élősködők. Mindkét egyedre jellemző, hogy kétnyílású bélcsatornával rendelkeznek, amely 3 szakaszból áll: az előbélből, a középbélből és az utóbélből.

fereg szaporodas a baba tojásában féreg van

Minden szakasznak más-más funkciója van. A bélcsatorna felépítése.

giardia disease treatment jó gyógymod a parazitákra

További a témáról