Fereg tenger. Csontevő férgek falták fel az elpusztult aligátorokat | hu

MÁSODIK REND: Soksörtéjűek (Polychaeta)

fereg tenger Ascaris kezelési módszerek

Dippold Ádám A Leocratides kimaraorum nevű féreg a tenger mélyén, méteres mélységben található szivacsokban él, és sajátos rekordot tudhat a magáénak, ez ugyanis az egyik leghangosabb állat a tengerben.

A férgek akár decibeles hangokat fereg tenger képesek kiadniamire a kutatók egészen véletlenül jöttek rá: A.

fereg tenger phylum platyhelminthes kép

Richard Palmer, az Albertai Egyetem tengerbiológusa szerint a ben felfedezett faj egyedeit nem emiatt vizsgálták, de felfigyeltek a csettintésszerű zajokra. A biológusok feltételezik, hogy ez a vízben még hangosabbnak fereg tenger a csettintések. A csodálatos Leocratides kimaraorumFotó: Cell Palmer szerint különösen meglepő, hogy ezeket a hangokat épp egy féreg adja ki: a faj tagjai még a háromcentis hosszt fereg tenger érik el, áttetszőek, és igen harciasak.

fereg tenger béltisztítás parazitatablettákkal

Palmerék szerint az állatok valószínűleg a kavitációs hatást használják ki a zajkeltéshez, bár ennek bizonyítására még további kutatások szükségesek. Ahogy azt is vizsgálják még, hogy miért adják ki ezeket a hangokat.

fereg tenger

A tengerbiológusok feltételezése szerint valószínűleg a területüket védik, ezért ordítanak egymásra, de nem zárják ki azt sem, hogy a különös szokás egyéb kommunikációs célokat szolgál. Nem ez a féreg az egyetlen hangos állat a tengerben: majdnem ilyen zajosak például a fereg tenger is, az ő esetükben viszont világos, hogyan keltenek zajt — csettintenek az ollójukkal.

fereg tenger

Egy ben felfedezett fajuk ezzel kábítja fereg tenger a zsákmányául szolgáló kis halakat, a fajt emiatt nevezték el a Pink Floydról Synalpheus pinkfloydia zenekarról ugyanis úgy hírlik, hogy egy londoni koncertjükön fereg tenger hangosan játszottak, hogy a közeli halastó összes lakója felfordult tőle. Kapcsolódó cikk a Qubiten:.

További a témáról