Final férgek

final férgek

Mezítláb sétáltak a tengerparton, gusztustalan betegség lett belőle Origo Amikor azonban visszatértek szállásukra nagyon viszketett a lábuk.

A delix f csepp parazitaellenes helminth város

Képünk illusztrációForrás: Thinkstock Ekkor még azt gondolták, final férgek biztos megcsíphette őket, és hamarosan elmúlik a viszketés. Az azonban nem akart elmúlni, sőt egyre csak fokozódott. Amikor hazaértek Kanadába, már fájdalmas duzzanatok keletkeztek a lábfejeiken és lábujjaikon.

ornidazol giardiasisban szenvedő gyermekek számára

Két orvossal is konzultáltak, akik nem tudták megmondani a betegség okát. Egy harmadik viszont sikerrel diagnosztizálta a kórt: horogféreg Ancylostoma duodenale támadta meg a fiatal párt — írja a CTV News.

A horogféreg meleg, nedves éghajlatú országokban elterjedt, olyan talajon, amely ürülékkel szennyezett. Final férgek olyan strandokon például, ahol sok kutya szaladgál, könnyen előfordulhatnak ezek a paraziták.

final férgek A hymenolepidosis egy tojásféreg

A horogféreg lárvája a székletben fejlődik, majd emberbőrrel érintkezve azonnal befúrja magát. A vérárammal a tüdőbe kerül, onnan a légutakba, a szájba, majd lenyelve a vékonybélben fejlődik ki mm hosszúra, ahol ivaréretté válik, és többnyire final férgek évig él.

final férgek máj méregtelenítő kiegészítők mellékhatásai

Becslések millió közöttire teszik a vele fertőzött emberek számát. Ha ilyen tengerparton járunk, nem célszerű mezítláb sétálni a homokban, de ha már igen, az alatt a szint alatt tegyük, amit a tengervíz nemrég már átmosott — írja a Telegraph.

a paraziták kezelésének feltételei belfergesseg gyerek

További a témáról