Giardiasis férgek. Giardia-fertőzés (giardiasis)

giardiasis férgek

Az USA-ban az egyik leggyakoribb parazitás bélfertőzés.

giardiasis férgek

Gyakrabban jelentkezik férfi homoszexuálisok körében, és azoknál, akik előzőleg fejlődő országokba látogattak. Előfordulása valószínűbb azokban, akiknek kevés a gyomornedve vagy sebészeti gyomoreltávolításon estek át, valamint idült hasnyálmirigy-gyulladás pankreatitisz s vagy károsodott immunrendszer esetén.

Giardiasis férgek parazita a széklettel ürülő ciszta formájában terjed egyik emberről a másikra.

féregtabletta felnőtteknek szóló vélemények

Az átvitel gyermekeknél és nemi partnerek között közvetlenül is, fertőzött táplálékkal vagy vízzel pedig közvetve is megtörténhet. Tünetek és kórisme A tünetek általában enyhék, visszatérő hányinger, böfögés, giardiasis férgek bélgázképződés flatulenciahasi panaszok, nagy mennyiségű bűzös széklet és hasmenés fordulhat elő.

Súlyos fertőzés esetén zavart szenved bizonyos fontos tápanyagok felszívódása, ami giardiasis férgek fogyáshoz vezethet.

új generációs antihelminthikus gyógyszerek az emberek számára giardini naxos ristoranti tripadvisor

A tápanyagok felszívódásának gátlása egyelőre ismeretlen mechanizmus útján történik. A tünetek utalnak giardiasis férgek betegségre. A parazitának a székletből vagy a patkóbélnedvből való kimutatása alátámasztja a diagnózist.

giardiasis férgek milyen férgek vannak a testben

A hosszabb ideje fertőzött egyének a széklettel különböző időszakokban ürítik a parazitát, ezért ismételt székletvizsgálatokra lehet szükség. Kezelés Giardiasis férgek giardiasis legyőzésének egyik rendkívül hatékony szere a szájon át szedhető kvinakrin. Ez a szer azonban gyomor-bél rendszeri bántalmakat és ritkán szélsőséges viselkedészavarokat okozhat toxikus pszichózis.

giardiasis férgek

Hatékony szer a kevesebb mellékhatásokat okozó metronidazol is, a giardiasis kezelésére azonban az USA-ban még nem engedélyezték. A kvinakrinnál és a metronidazolnál kevésbé hatékony a furazolidon.

Folyadék formája miatt azonban gyermekeknek szívesebben írják fel. Terhes nőket csak súlyos tünetek esetén szabad kezelni, paromomicinnel. Ha valaki giardiával fertőzött személlyel él, vagy ilyen egyénnel nemi kapcsolata volt, orvosnál kell jelentkeznie vizsgálat, illetve gyógykezelés céljából.

a férgek legolcsóbb gyógyszere hogyan lehet kezelni a parazitákat

További a témáról