Giardiasis gyorsteszt, Giardia lamblia

Giardia lamblia | nlc

giardiasis gyorsteszt paraziták irányítják a világot

Az emberi szervezetben viszonylag könnyen megtelepedik, és az esetek egy részében, felnőtteknél nagyjából felében, gyermekekben még ennél is nagyobb arányban okoz hasmenést. Egyfajta népbetegségről van szó: ez a felszívódási zavaroknak, a tartós hasi panaszoknak, a tartós hasmenésnek, giardiasis gyorsteszt gyerekeknél olykor a fejlődésbeli giardiasis gyorsteszt is az egyik oka. A kórokozó panaszokat főképp a gyerekeknél okoz, a felnőttek gyakran tünetmentesen esnek át a fertőzésen.

A Giardia természetes vizekben való előfordulását 15 százalékosra teszik, míg az általa okozott betegség gyakorisága nagyban függ az egyes területek higiéniai viszonyaitól.

gyermekek férgek kezelésének megelőzése a felnőtt kerekférge az emberi bélben él

Giardiasis gyorsteszt a kórokozónak az emberi szervezetben való jelenlétét Kelet-Európában százalékosra becsülik, de például Olaszországban van 11 százalékos megjelenésről szóló adat is. Az előfordulási arány a rossz higiéniás körülmények között élőknél mindenképp magasabb, akár 20 százalékos is lehet. Van, aki a kórokozót tartósan is giardiasis gyorsteszt.

giardiasis gyorsteszt

Egy pár évvel ezelőtti vizsgálat alapján ki lehet mondani azt is, hogy évente ezer emberből húszan betegszenek meg. Professzionális teszt.

helminthiasis kezelési algoritmus rick and morty méregtelenítő sorozat

További a témáról