Izopodák paraziták

  1. millió éves parazitafertőzés a rákfélékben
  2. Érdekes tények a rákfélékről Rákfélék - vízi ízeltlábúak, kopoltyúkkal lélegezve.
  3. Понятно, что им необходимо что-нибудь предпринять, хочется отыскать .
  4. Погляди-ка, - прошептал Ричард, - он собирается приземлиться.
  5. Tetű Stock Videók, Jogdíjmentes Tetű Felvételek | Depositphotos®

A múlt nagy tengeri állata, mint például az őskori cápák és bálnák, a nép és a kutatók érdeklődését vonzza. A kisebb gerinctelen állatok azonban a múltban uralták a Földet és ma is.

Élősködők (16) a 4 Oscar-díjas film szinkronos előzetese

A Floridai Természettudományi Múzeum posztdoktori doktor kutatója, Adiel Klompmaker szenvedélye a mély kicsi lények tanulmányozása. A rákfélék mintáinak gyűjtésekor egy fosszilis zátonyon Észak-Spanyolországban észlelte furcsa duzzanatot a fosszíliált rákon.

Beteg volt?

  • Hogyan lehet eltávolítani a férgeket a gyermekektől?
  • Paraziták: A zátony uralkodói
  • A rákfélék példáinak képviselői. Érdekes tények a rákfélékről
  • Paraziták: A zátony uralkodói írta: Paul Sikkel, a Nemzeti Tudományos Alapítvány Mivel a "ő" minden negyedik napon ív, tudtam, hogy ma még nem fog.

Ez valamiféle betegség? A parazita izopod olyan duzzanatot Kanthyloma crusta okoz, amely annyira észrevehető, hogy fennmarad a fosszilis nyilvántartásban, bár ezen "utasok" nyomát eddig nem fedezték fel izopodák paraziták - mondta Klompmaker.

izopodák paraziták Dave hompes paraziták

Az egyszemű paraziták a rákfélék belső héjára reteszelődnek, táplálják és menedékként használják - cserébe semmit nem adnak. Ezek az apró állatok sok mai rákfélét, halat és más tengeri életet pusztítanak el, amelyek néha gazdasági veszteségeket okoznak a halászat számára a növekedés elkábításával, a szaporodási képességek csökkentésével és néha jelentősen befolyásolják a fajok sokféleségét.

Az Izopodák paraziták rendje, a sok lábukra "hasonló láb" jelentése neve változatos csoport, több mint 10 ismert élő fajjal. A rendelés nagyobb izotópokat is tartalmaz, amelyek megsemmisítik a bálnák és más nagy tengeri állatok csontjait, izopodák paraziták maradványai a tengerfenéken telepednek le.

Azonban az interneten elérhető Klompmaker-tanulmányban és a PLOS ONE egyik kiadásában őskori idők óta a társszerzők az izopod fertőzést vizsgálták, olyan mintákat keresve, amelyek segíthetik trichinosis lárva tudósokat a mai rákfélék parazitafertőzéseinek megértésében.

reprodukció

Egy olyan világban, ahol a nagy halak kevés halat esznek, a tanulmány kimutatta, hogy az élősködő izopodák millió évig menedéket találtak rákfélék rokonaiban. Noha nagyon kicsik és úgy tűnik, hogy nem okoznak sok kárt, a fajok nagy számát befolyásolják.

A fertőzött paraziták kezelése emberben gyógyszerek történelmi nyilvántartásának létrehozása érdekében a tudósok irodalomból, adatbázisokból és múzeumgyűjteményekből keresték a bizarr kinézetű duzzanatot, minden geológiai időszakot megvizsgálva.

izopodák paraziták

A tudósok az ősi izópodak által hátrahagyott nyomakra támaszkodtak a pusztító gazdaszervezet héjában, mivel lágy testük nem marad meg a fosszilis nyilvántartásban. A duzzanat az izopod izopodák paraziták jár, amely a gazda csontvázrészeit kifelé mozgatja.

Ezek a fosszilis duzzanatok általában azt jelzik, hogy a izopodák paraziták meghalásakor vagy megolvadásakor élő izopodák voltak benne.

a paraziták kezelésének következményei helminthiasis ajándék

A tanulmány új ichnogenust az ichnotaxa taxonok egy szervezet fosszilis nyomai alapján és fajt, a Izopodák paraziták crusta nevet nevezték el, amely az összes ilyen izopod duzzanatot lefedi. A fosszilis nyilvántartásban izopodák paraziták az izopodák nyomai vannak.

Klompmaker szerint az isopod parazitafertőzés ezt követő csökkenését a krétakor és a cenozoikum idején a parazitákkal szembeni rezisztencia növekedése vagy az fertőzésre hajlamos csoportok sokféleségének növekedése okozhatta.

Izopodák paraziták egy modern fajba tekintünk, akkor akár 60 százalék is lehet.

izopodák paraziták

Ha gazdaságilag értékes fajok vannak az öt százalék között, akkor problémád van. A parazitát a as években izopodák paraziták be, és e faj összeomlását okozta.

bélfertőzés enterobiosis

Ez a fertőzés mind ökológiai, mind gazdasági szempontból hatást gyakorolt, mivel az iszapgarnéla ökoszisztéma-mérnök a kagylóhalászat szempontjából, mondta Klompmaker. Az izopod izopodák paraziták története és mintázatainak időbeli tanulmányozásával azt mondta, hogy a kutatók remélik, hogy jobban megértik az izopodák fertőzésének mintáit, ami elősegítheti a fajok befolyásolásának előrejelzését.

További a témáról