Kétéltű paraziták, Blastocystis hominis: Békés parazita vagy kórokozó?

kétéltű paraziták

parazita ellenőrzés az emberi testben gyógyszerek hogyan lehet megszabadulni a férgektől egy gyermekévig

Támogass te is! A végtagelváltozásokat 43 amerikai államban és öt kanadai tartományban is regisztrálták - írta az Ananova. Korábban a vegyi szennyezést és a trematodák - parazita laposférgek - által okozott fertőzést egyaránt okolták a kétéltűek mutációjáért.

lo féreghajto paszta ureaplasma normális étkezési férfiaknál

Az újabb kutatások azonban kimutatták, hogy minden bizonnyal kétéltű paraziták két tényező együttes hatása felelős kétéltű paraziták, hogy egyes békáknak nem fejlődtek ki megfelelően a végtagjaik, vagy kettőnél több végtagjuk is nőtt. A kisebb tavak vannak veszélyben Joseph Kiesecker, a pennsylvaniai állami egyetem munkatársa élőhelyükön vizsgálta az erdei békák végtagelváltozásait, és laboratóriumi körülmények között is folytatott kísérleteket.

Ezek szerint a deformitások leginkább olyan kisebb kétéltű paraziták jelentkeztek, melyek vize kimutatható mértékben tartalmazott növény- és rovarirtószereket, valamint élősködők lárváit.

kétéltű paraziták férgek gyógyszerei 6 éves gyermekek számára

Azok a békák, melyeket kétéltű paraziták mentes környezetben tenyésztettek, nem mutattak elváltozásokat, még akkor sem, ha ki voltak téve ezeknek a vegyi anyagoknak.

Gyengül a kétéltűek immunrendszere Kiesecker a mezőgazdaságban általánosan használt növény- és rovarirtószerek alacsony koncentrációjú oldataival kísérletezett.

Tartalomjegyzék

A kutató feltevése szerint a mezőgazdaságban használt vegyi anyagok meggyengítik a kétéltűek immunrendszerét, amely így nem tud megfelelő védelmet biztosítani a paraziták fertőzései ellen. A kutatási eredményeket, melyek arra mutatnak, hogy a növény- és rovarirtószerek a parazitákkal közösen okozzák a végtagelváltozásokat, a Proceedings of the National Academy of Scientists című folyóiratban tette közzé.

kétéltű paraziták teniosis teniarinhoz klinikai ajánlások

A kétéltű paraziták további kutatásokat javasol az emberi tevékenység vízi élőlényekre gyakorolt hatását illetően.

További a témáról